Kuchařky

Pečeme a zdobíme dorty - Carol Deaconová

Více než 300 rad, technik a výrobních tajemství
Máte dojem, že by to chtělo při pečení dortů něco nového, nápaditého, co by z vašich výtvorů udělalo obdivované originály?
Kniha vám poradí spoustu praktických řešení a překrásných sladkých dekorací.
A co je nejlepší?
Jejich výroba je až překvapivě snadná a levná.
Dozvíte se, jaký je rozdíl mezi fondánem a marcipánem, jak se s nimi má zacházet, jak se zdobí krémem nebo čokoládou, jak se dortové ozdoby tvarují, barví, mrazí, přilepují ...

Domácí řeznická kuchařka - Josef Dušátko

Tradiční recepty z vepřového, hovězího a skopového.
Milujete klasické domácí zabijačkové výrobky?
Udělejte si je sami!
Kniha plná návodů, jak si vyrobit jelita, jitrnice, tlačenky, paštiky, klobásy, párky, salámy, šunky, prejt, ovar a další.
Vše zvládnete udělat i v bytě, nepotřebujete vesnický dvorek ani prasátko, stačí pouze nakoupit si suroviny a pustit se do díla.
Ale pokud budete chtít, podle této knihy můžete aktivně pomáhat řezníkovi při opravdové zabijačce, protože postupy, jak na to, zde najdete také.

Hmyz na talíři -Martina Bednářová, Marie Borkovcová, Vladimír Fišer, Petr Ocknecht, David Švejnoha a

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Originální jedlé dárky - Gabriele Gugetzerová

Sladké a pikantní ve venkovském stylu
Uvařit, upéct, ozdobit a vymyslet originální obal, to vše svědčí o pozornosti, kterou věnujeme ručně vyráběným dárkům.
V knize najdete na padesát receptů.
S vlastními domácími pralinkami, kandovanými citrusy, ořechovým chlebem v květináči, grilovacím kořením, ručně připraveným sýrem, mramorovanými vejci na řeřichovém lůžku nebo čočkovou polévkou, darovanou v kouzelném retro kastrůlku, darujete také radost a požitek.

Vůně francouzské kuchyně - Michel Roux

Michel Roux je držitelem tří michelinských hvězdiček.
Základem jeho knihy je 100 receptů, které tvoří samou podstatu francouzské kuchyně a ovlivňovaly různé styly vaření po celém světě.
Kuchařka také obsahuje podrobné postupy klasických technik, nabízí fascinující příběhy o původu jednotlivých receptů a informace o přísadách a regionálních kulinárních tradicích.
Navíc tu najdete zajímavé postřehy o uzeninách, sýrech a vínech.

Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr - Zdeněk Troška

Ve vydavatelství NOXI vychází kuchařka od oblíbeného režiséra Zdeňka Trošky,
"Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr".
Po první úspěšné kuchařce "Nebe v hubě aneb Chrocht, chrocht..." se čtenáři dočkali pokračování.
A opět se máte na co těšit!
Kromě více než 200 receptů na výborná jídla v ní najdete mnoho úsměvných příběhů a vzpomínek z natáčení i ze života, vyprávěných s lehkostí, nadhledem a humorem.

Příběh opravdové vášně - Blanka Milfaitová

Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Recepisný cestopis z roční expedice marmeládové královny
Blanka Milfajtová byla před pár lety obyčejná holka z provinčního maloměsta: chodila do práce, která ji nebavila, žila ve vztazích, které ji nenaplňovaly, a současně pochybovala o tom, jestli má právě takhle vypadat opravdový život.
Jednoho dne si řekla, že ne. Opustila práci v kanceláři a z města se přestěhovala na Šumavu, kde otevřela kavárnu. Zanedlouho potkala pana P., společně se odstěhovali na samotu do Pohoří na Šumavě a začali zde vařit marmelády.

Umění francouzské kuchyně - Julia Childová, Simone Becková a Louisette Berthollová

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně
Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu "Julie a Julia", v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová.

Kuchařka pod párou - Miroslava Kuntzmannová

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

"Kuchařka pod párou" představuje tradiční princip vaření,
který má své kořeny až ve starověké Číně, přesto zůstává jednoduchým, rychlým a zdravým způsobem přípravy jídla.
Miroslava Kuntzmannová, autorka celé řady osobitých a velmi originálních kuchařek, připravila téměř stovku receptů zaměřených na parní vaření.
Drůbež, ryby, zeleninové pokrmy – na své si přijde každý milovník dobrého jídla i zdravého stravování.

Správná kuchařka s fantazií - Martin Kincl, Pavlína Kinclová

20 surovin, které vás inspirují v kuchyni
Když nastane sezona chřestu, dýní, cuket…

Vařte snadno, rychle, úsporně a jinak z obyčejných surovin!
Pavlína, kuchařka s velkou fantazií, kombinovala, zkoušela a připravila více než 100 jednoduchých receptů.
Některé jsou klasická jídla v její vlastní úpravě, jiné jsou z rodinných archivů a velkou inspiraci si přivezla z cest po Středomoří.
Vše na jejich přípravu koupíte bez problémů, ale nejlépe chutnají ze sezonních čerstvých produktů.

Chuť domácí kuchyně - Nigella Lawsonová

Oblíbené rodinné recepty pro potěšení z jídla, k zažehnání i proti stresu
190 receptů od rodinného krbu, včetně asi 60 rychlých jídel uvařených do 30 minut.
Kuchyně nabízí jídla pro potěchu – lákavá, nostalgická, ale moderní. Jednoduché pokrmy pro chvíle, kdy vás tlačí čas, nebo časově náročnější jídla na víkend i speciality vhodné k zvláštním příležitostem. Nechybějí neodolatelné dezerty „bohyně domácího krbu“.
Navíc kniha dává odpovědi na výzvy – co dát dětem k zakousnutí, jak narychlo udělat něco k snědku pro nečekanou návštěvu.

Krajové speciality: Slezská kuchyně - Jaroslav Vašák

Slezsko je kraj pyšnící se bohatými lidovými tradicemi, písněmi a tanci.
Na Slezských dnech se nabízejí regionální gastronomické speciality jako bramborové placky nebo jelito se zelím.
Ochutnejte i jiné speciality jako čoskulu nebo grochulu, kelerubkovou mačku, kraple se špenátem, pampúšiky, frajták, těšínský bigus nebo uzenou pečeni, ocelářský špíz či petřvaldské zapečené řízky.
A také nahlédněte do zajímavého slezského gastronomického slovníčku.

Co bude dnes k večeři? - Fay Ripleyová

Jednoduché a lahodné recepty pro každodenní vaření
Také každý den přemýšlíte, co bude k jídlu?
Fay Ripleyová je úspěšná herečka, matka dvou dětí a vášnivá kuchařka. Během dne nemá čas na přípravu náročného menu, proto jsou základem její kuchyně jednoduchá jídla.
100 jednoduchých a lahodných receptů pro každodenní vaření od pondělí do pátku ocení zejména zaměstnané ženy, které svým blízkým chtějí nabídnout co nejlepší a nejzdravější domácí stravu.

První velká japonská kuchařka v České republice!

Všem milovníkům japonské kuchyně přináší Nakladatelství Fragment první Velkou japonskou kuchařku.
Originální japonská kuchařka je první knihou receptů na českém trhu, která vznikala výhradně ve spolupráci s japonskými kuchaři.
Autoři se při sestavování soustředili nejen na samotnou přípravu pokrmů, ale připojují také rady, jaké náčiní vybrat, krok za krokem představují základy vaření v Japonsku a poukazují na to, jak správně vybírat ingredience.

 

Česká velikonoční kniha - Michaela Zindelová

Každý rok znovu ožívají jarní svátky, Velikonoce.
Vítáme je bez ohledu na vyznání, už proto, že přinášejí zvěst o očišťující životodárné síle člověka i přírody.
Někdo slaví v souladu s liturgickou tradicí, jiný vítá Velikonoce jako symbol přicházejícího jara třeba pomlázkou…
Naše publikace si neklade za cíl přinést kompletní teologický obraz významu Velikonoc, záměrně zůstává stát někde uprostřed: Chce zachytit vývoj zvyků a obřadů i jejich náboženské kořeny - tak, aby vznikla "koláž" o různých tradicích a rituálech, těch už provždy zmizelých i stále existujících.

Hovory s řezníkem - Jana Florentýna Zatloukalová

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Kuchařka pro dceru z masa a kostí
Kuchařka pro dceru je tu potřetí! Tentokrát vychází vstříc všem nesmělým dcerám, sestrám, snachám, vnučkám či přítelkyním, které pokládají maso za velkou kuchařskou výzvu. Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat ten správný kus na guláš?
Jak překonat obavy z nevyzpytatelného masa a poznat, které je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě?
Knížka Hovory s řezníkem vás prostřednictvím 200 vyzkoušených receptů z české i světové kuchyně tohle všechno naučí.

Život je hostina - Nigella Lawsonová

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Královna gastronomie představuje pohoštění
pro církevní svátky, ale také recepty na oslavu narozenin, nového zaměstnání, rodinného výročí nebo svatby.
Všichni přece toužíme posadit se ke stolu s rodinou či přáteli, abychom s pocitem spokojenosti společně pojedli.
Vychutnejte si jídla, která oslavují život na Den díkůvzdání, Vánoce, Nový rok, Valentýna, Velikonoce, pesach, připravte si hostinu gruzínskou i benátskou, půlnoční hody nebo svatební pokrmy, něco na Halloween či chanuku...

Bar do kapsy - Alexander Mikšovic

Průvodce koktejlovou planetou
Po době ledové, kamenné, železné a bronzové vládne světu doba koktejlová. Je zdrojem mnohých radostí a někdy také starostí – na obou stranách barového pultu.
Zatímco pro stranu barmanů vznikly již stovky příruček, pro stranu hostů vlastně ani jedna.
Přitom otázek a pochybností tu je spousta!
Pít koktejl brčkem nebo přímo ústy? Sníst třešničku před napitím nebo až po něm?
A co tím barman myslí, když se ptá, zda si přeji koktejl suchý nebo polosuchý?

Prostřeno! 3 - Od Aše po Jablunkov

Již potřetí jsme prostřeli v domácnostech amatérských kuchařů, kteří se rozhodli předvést světu své kulinářské umění prostřednictvím televize Prima family a jeho pořadu Prostřeno.
Od pondělí do pátku vařilo vždy pět soutěžících ve svých domácích kuchyních ve všech koutech republiky. V sázce byla nejen kuchařská čest, ale i finanční výhra – stačilo sestavit lákavé menu, nakoupit kvalitní suroviny a uvařit to nejlepší jídlo týdne.
Během 39 soutěžních týdnů představilo 195 šéfkuchařů svých 195 menu, obsahujících 585 originálních rodinných receptů.

Kouzlo kuchyně Čech a Moravy - Roman Vaněk

aneb dědictví našich babiček

Knižní bestseller "Poklady klasické české kuchyně" doplňuje tato ještě lépe propracovaná a obsáhlejší kuchařská kniha Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu.
Do detailu popisuje více než 200 receptů české a moravské kuchyně řazené do 17 ti sekcí.
Kuchařka obsahuje více než 500 špičkových fotografii, které vás krok za krokem dovedou k dokonalým domácím pokrmům.

Partner magazínu:

Vyhledávání

Přihlášení

125px reklama

Vzkazník

apofaxa
http://juul01juul.diowebhost.com Southbound inkling shouting brainpower premedit...

150px reklama

120x240px vpravo

120x600px reklama

© 2011 VirtualDreams.cz